با ادامه پیشرفت تکنولوژی، مکانیزاسیون صنعتی جای خود را به اتوماسیون می دهد. سیستمهای کنترل اتوماسیون در کارخانهها وارد میشوند که منجر به افزایش دقت و عملکرد فرآیندهای صنعتی میشود. مهندسی اتوماسیون صنعتی کلیدی برای جلوتر ماندن از رقبا و تضمین سودآوری بلند مدت کسب و کار شما است.
مهندسی اتوماسیون صنعتی
اصول اولیه
مهندسی اتوماسیون صنعتی فرآیند طراحی، پیاده سازی و نگهداری سیستم های خودکار در یک کارخانه صنعتی است. این شامل استفاده از رایانه ها و نرم افزارها برای کنترل ماشین ها و رویه ها و طراحی معماری آنها است. این روزها، بسیاری از شرکتها به مهندسان اتوماسیون صنعتی متکی هستند و از خدمات توسعه نرمافزار سفارشی برای طراحی و پیادهسازی سیستمهایی استفاده میکنند که میتوانند کارهایی را که قبلاً انسانها انجام میدادند، خودکار کنند. این به بسیاری از صنایع کمک کرده است تا کارآمدتر، قابل اعتمادتر و مقرون به صرفه تر شوند.
طبق تحقیقات Fortune Business Insights ، پیشبینی میشود که بازار اتوماسیون صنعتی در سالهای آینده رشد قابلتوجهی را تجربه کند و از ۲۰۵.۸۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ به ۳۹۵.۰۹ میلیارد دلار تا سال ۲۰۲۹ افزایش یابد.
چهار نوع اصلی از سیستم های اتوماسیون صنعتی وجود دارد: ثابت، قابل برنامه ریزی، انعطاف پذیر و یکپارچه. هر نوع مزایا و معایبی دارد، بنابراین قبل از تصمیم گیری باید نیازهای کسب و کار خود را در نظر بگیرید.
۱ – اتوماسیون ثابت :
اتوماسیون ثابت به طور خاص برای انجام یک فرآیند یا کار طراحی شده است و آن را برای کارهای تکراری و به خوبی تعریف شده مناسب تر می کند. این نوع معمولاً در تنظیمات تولید استفاده می شود، جایی که تجهیزات با مجموعه ای از عملکردها ثابت می شوند و به ندرت تغییراتی در این عملیات وجود دارد. با این حال، در صورت نیاز به هرگونه تغییر در فرآیند تولید، از جمله تغییر در طراحی اجزا یا مواد اولیه، کل سیستم باید دوباره طراحی و بازسازی شود. این می تواند یک فرآیند بسیار پرهزینه و زمان بر باشد. علاوه بر این، در صورت وجود هر گونه مشکل در تجهیزات، عیب یابی و تعمیر آن پیچیده می شود.
۲ – اتوماسیون قابل برنامه ریزی
با وارد کردن کد کامپیوتری به سیستم، اجزای اتوماسیون قابل برنامه ریزی را می توان کنترل کرد تا چندین عملکرد را به سرعت و به راحتی انجام دهند. این باعث می شود که آنها بسیار قابل تنظیم تر از ابزارهای ثابت باشند، به این معنی که می توان آنها را برای برآورده کردن نیازهای خاص هر محصول سفارشی کرد.
مقاله پیشنهادی : معرفی شبکه های صنعتی و انواع آن
راه حل های اتوماسیون قابل برنامه ریزی امروزه به طور گسترده در صنایع مورد استفاده قرار می گیرند، اما به ویژه برای صنعت بسته بندی و کاربردهای جابجایی مواد مناسب هستند. اتوماسیون قابل برنامه ریزی می تواند به سرعت وظایف را تغییر دهد. با این حال، این نوع می تواند کمتر قابل اعتماد باشد و ممکن است نیاز به نگهداری بیشتری داشته باشد.
۳ – اتوماسیون انعطاف پذیر
اتوماسیون انعطاف پذیر بهترین در هر دو جهان است: قابلیت اطمینان و دقت اتوماسیون ثابت، با سازگاری و انعطاف پذیری اتوماسیون قابل برنامه ریزی. با اتوماسیون انعطافپذیر، شرکتها سیستمهای کنترلشده با رایانه را دریافت میکنند که میتوانند به سرعت و به راحتی با نیازهای در حال تغییر سازگار شوند. این امر آن را برای صنایع تولید غذا و نوشیدنی مناسب می کند، جایی که دستور العمل ها یا مواد تشکیل دهنده ممکن است نیاز به تغییر مکرر داشته باشند.
اغلب بین اتوماسیون انعطاف پذیر و قابل برنامه ریزی سردرگمی وجود دارد، زیرا آنها کاملاً مشابه هستند. با این حال، کاربران معمولاً به تولید دسته ای یا وظایف کم تنوع با اتوماسیون قابل برنامه ریزی محدود می شوند. در همین حال، سیستم های خودکار انعطاف پذیر را می توان برای انواع مختلف و سطوح پیچیدگی زمانی که نوبت به فرآیند ساخت می رسد تنظیم کرد.